top of page
Search

Ανακοίνωση Επιτροπής Αξιολόγησης


Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε τα μέλη της επιτροπής για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν στο ανοιχτό κάλεσμα του Πολυχώρου Λιπασμάτων για νέους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες.


Η αξιολόγηση των προτάσεων για την επιλογή των έργων θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση η 5 μελής επιτροπή θα αποφασίσει έως 5 έργα τα οποία στην δεύτερη φάση θα τεθούν σε ανοιχτή ψηφοφορία στους επισκέπτες του Πολυχώρου.



Τα μέλη της επιτροπής:


Άρης Καλαντίδης

Ο Άρης Καλαντίδης είναι καθηγητής αστικής διαχείρισης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής Διαχείρισης στο Manchester Metropolitan University του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Inpolis Urbanism, εταιρείας συμβούλων αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης με έδρα το Βερολίνο. Η πιο πρόσφατη δημοσίευσή του είναι το Routledge Handbook of Place (2020) που εξετάζει πτυχές της ταυτότητας του τόπου. Ο Άρης Καλαντίδης είναι κάτοχος διδακτορικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η τρέχουσα έρευνά του αφορά θέματα χωρικής πολιτικής με έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών και στα αστικά κοινά. Ο Άρης Καλαντίδης ζει στο Βερολίνο.


Ελένη Κυραμαργιού

Η Ελένη Κυραμαργιού είναι ιστορικός και ενταταλμένη ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του έργου «100memories: Ολοκληρωμένη δράση φυσικής και ψηφιακής τεκμηρίωσης και προβολής της μικρασιατικής προσφυγικής μνήμης». Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020. Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας. «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ».

Έχει εργαστεί σε ερευνητικά έργα του στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας. Η κοινωνική και πολιτική ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της καθόλη τη διάρκεια της μεταπτυχιακής, διδακτορικής και μεταδιδακτορικής ερευνητικής της πορείας. Το νήμα αυτό διαπλέκεται με τη σταθερή εστίαση στους οικισμένους χώρους, τους προσφυγικούς πληθυσμούς και τους ποικίλους μετασχηματισμούς τους. Είναι συγγραφέας μιας μονογραφίας, ενός ευρετηρίου, έχει συνεπιμεληθεί ένα συλλογικό τόμο. Κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κώστας Μπασάνος

Ο Κώστας Μπασάνος σπούδασε Γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Accademia Clementina στη Bologna και στο Winchester School of Art (MA, PhD) στο Winchester της Μεγ. Βρετανίας. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γλυπτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων. Στο εικαστικό του έργο μεταξύ άλλων, επιχειρεί́ μια διερεύνηση της έννοιας του ορίζοντα και των κοινωνικοπολιτικών διαστάσεων του στην αναπαράσταση του τοπίου. Ενώ, με την οικειοποίηση και χρήση στο έργο του φράσεων, στίχων και αποσπάσματων κειμένου που σχετίζονται κυρίως με έννοιες όπως εδαφικότητα, τοπίο και κατοικία, επιχειρεί́ μια μετατόπιση από́ το content-specific στο site-specific, επισημαίνοντας τις γλυπτικές και χωρικές ιδιότητες του κειμένου. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ άλλων Portals, Καπνεργοστάσιο, Αθήνα (2021), Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αθήνα (2020), Fondazione Bevilacqua La Massa, Venezia (2019), Fondation Hippocrene, Paris, France (2018), ΕΜΣΤ, 7th Beijing Biennial of Contemporary Art, ΑnexΜ- Μέγαρο Μουσικής (2017), Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, Torino, Ιταλία, Still (the) Barbarians, Eva International Irish Biennial, Limerick, Ireland (2016), Fundacio Joan Miro, Barcelona, Spain (2015), Monodrome, 3rd Athens Biennial, Αθήνα (2011), Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσ/νίκη (2008), Maison Europeenne de la Photographie, Παρίσι (2007), Fondazione Mudima, Μιλάνο (2006). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. www.bassanos.gr


Μαρία Κορκίδη

Η Μαρία Κορκίδη είναι διευθύντρια Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παδείας του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Ιονίου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση στην Επιστήμη της Πληροφορίας, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και κάτοχος Πτυχίου Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας.

Είναι ενταγμένη στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά. Έχει κάνει ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.


Γκάγκικ Αλτουνιάν

Ο Γκάγκικ Αλτουνιάν, ζωγράφος και γλύπτης, γεννήθηκε το 1957 στο Ερεβάν της Αρμενίας. Το 1975 εισήχθη στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών «Τερλεμεζιάν» στο τμήμα Γλυπτικής, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1981. Το 1982 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στον Εκθεσιακό Χώρο «Το Σπίτι των Δημοσιογράφων». Από το 1983 έως το 1989 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αρμενίας στο Τμήμα Γλυπτικής, υπό την επιτήρηση του καθηγητή Σεργκέι Μπαγδασαριάν. Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας επαίνους. Το 1991 πραγματοποίησε με υποτροφία μεταπτυχιακές σπουδές στο Πρόγραμμα «Monumental Sculpture (Μνημειακή Γλυπτική)» στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μόσχας με καθηγητή τον Ακαδημαϊκό Γουκάς Τσουμπαριάν. Έχει εργαστεί ως κριτικός τέχνης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Αρμενίας (1992-1993) και έχει διδάξει ως καθηγητής στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου του Ερεβάν (1993-1995). Το 1995 μετακομίζει με την οικογένειά του στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στην Γκαλερί «Συν» το 1996. Μετά από μία μικρή παύση, το 2000, παρουσίασε την καινούργια του δουλειά στη Γκαλερί «Τζίμας», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Μετά την επιτυχία της έκθεσης αυτής, δέχεται πολλές προτάσεις για την πραγματοποίηση ατομικών εκθέσεων και ομαδικών εκθέσεων. Το 2013 συμμετέχει σε έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας η οποία διοργανώθηκε από τον ιστορικό τέχνης, καθηγητή Μάνο Στεφανίδη, παρουσιάζοντας το γλυπτό του «Το κορίτσι με το σχοινάκι». Το 2016 και το 2017 καλείτε στο Νουσατέλ της Ελβετίας για να σκηνογραφήσει με τα έργα του δύο παραστάσεις Όπερας, ενώ πραγματοποιεί και δύο ατομικές εκθέσεις. Το 2018 δημιουργεί για τον Δήμο Αλίμου το γλυπτό «Όμηρος». Μετά από την απήχηση του γλυπτού στους δημότες του Δήμου, το 2019 τοποθετείται και το δεύτερο γλυπτό του «Άγγελος». Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια ζωγραφικής και γλυπτικής, αφήνοντας το προσωπικό του ύφος, ενώ από το 2000 αποτελεί μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδας.


bottom of page