top of page
Search

Συχνές Ερωτήσεις για το Ανοιχτό Κάλεσμα Καλλιτεχνών


Οι παρακάτω ερωτήσεις κατατέθηκαν από δημιουργούς.

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς.

Τελευταία μέρα υποβολής ερωτήσεων: 1 Νοέμβρη 2021


1. Ποιος μπορεί να στείλει την πρόταση του; (18/10/21 - updated!)

Δεκτές γίνονται προτάσεις από δημιουργούς (εικαστικούς, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, κ.λπ.) χωρίς όριο ηλικίας. Δεκτές επίσης μπορούν να γίνουν προτάσεις που στέλνονται και από καλλιτεχνικές ομάδες.

Για τις προτάσεις από νέους δημιουργούς μέχρι 35 ετών θα υπάρχει προτεραιότητα από την κριτική επιτροπή, λόγο ηλικιακής ομάδας.



2. Πόσες προτάσεις μπορεί να καταθέσει κάποιος δημιουργός; (18/10/21)

Ο κάθε δημιουργός μπορεί να στείλει έως 2 προτάσεις (μία ατομική και μία συμμετοχή σε ομαδικό έργο).

Δεν θα γίνουν δεκτές 2 ατομικές προτάσεις από τον ίδιο δημιουργό.


3. Σε ποιό σημείο του Πολυχώρου θα εκτεθεί το έργο; (18/10/21)

Δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο σημείο έκθεσης μέσα στον Πολυχώρο Λιπασμάτων.

Μπορείτε να προτείνετε σημείο έκθεσης μέσα στην πρόταση σας.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να προτείνετε συγκεκριμένο σημείο, η θέση μπορεί να αποφασιστεί σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Λιπασμάτων σε δεύτερο χρόνο, εφόσον γίνει επιλογή του έργου σας.


4. Τι προδιαγραφές πρέπει να έχει το προτεινόμενο έργο; (18/10/21)

Το έργο θα εκτεθεί σε εξωτερικό χώρο. Η επιλογή υλικού είναι ελεύθερη και γίνεται από τον δημιουργό.


5. Για πόσο χρονικό διάστημα θα εκτεθεί το έργο; (18/10/21)

Δεν έχει καθοριστεί ακριβές χρονικό διάστημα. Ανάλογα τις ανάγκες της πρότασης (ιδέα / υλικό κατασκευής / κ.λπ.) και σε συνεννόηση με τον δημιουργό του επιλεγμένου έργου.

Το ακριβές διάστημα έκθεσης στον Πολυχώρο Λιπασμάτων καθώς και το που θα τοποθετηθεί στη συνέχεια το έργο, θα καθοριστεί στην σύμβαση έργου που θα υπογράψει ο δημιουργός με το πρόγραμμα.

Το έργο μετά τη δημιουργία του θα ανήκει στην συλλογή του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας.


6. Ποιό είναι το χρονικό όριο μέσα στο οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η παραγωγή του έργου; (18/10/21)

Η παραγωγή και τοποθέτηση του έργου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα τον Φεβρουάριο του 2022.


7. Στη δεύτερη φάση αξιολόγησης θα ψηφιστούν οι προτάσεις των έργων ή τα έργα θα έχουν ήδη υλοποιηθεί, θα εκτεθούν και θα ψηφιστούν από το κοινό; (18/10/21)

Θα ψηφιστούν προτάσεις έργων. Θα υλοποιηθεί μόνο το έργο που θα επιλεγεί μετά και την δεύτερη φάση αξιολόγησης από το κοινό.


8. Το ποσό των 5.000Ευρώ συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ; (29/10/21)

Ναι, το ποσό των 5.000Ευρώ συμπεριλαμβάνει τον ΦΠΑ.


9. Αν δεν έχω δυνατότητα να παρέχω δελτίο παροχής υπηρεσιών / τιμολόγιο μπορώ να καταθέσω την πρόταση μου στο κάλεσμα; (29/10/21)

Για την καταβολή του ποσού των 5.000Ευρ ο δημιουργός θα πρέπει να παρέχει επίσημο έγγραφο τιμολόγησης (τιμολόγιο) είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως μέλος καλλιτεχνικής ομάδας / φορέα (δηλαδή να τιμολογήσει μέσω της ομάδας ή του φορέα του).

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η τιμολόγηση η αίτηση θα κριθεί άκυρη.


10. Στο έργο μου δεν υπάρχει κόστος παραγωγής (π.χ. τα υλικά μου είναι όλα ανακυκλώσιμα), πως θα συμπληρώσω το δείγμα προυπολογισμού; (29/10/21)

Δεν υπάρχει περιορισμός στο ποσό που θα καταθέσει ο δημιουργός είτε για αμοιβή είτε για έξοδα παραγωγής. Το ποσό που έχει οριστεί συμπεριλαμβάνει την αμοιβή του δημιουργού και το κόστος παραγωγής τον υλικών. Αν κάτι από τα δύο δεν κοστολογηθεί πρέπει να αναφέρεται στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί.


Παράδειγμα #1:

Αμοιβή Καλλιτέχνη --> 1000Ε

Κόστος Υλικών --> 3000Ε

Άλλα Έξοδα Παραγωγής --> 1000Ε


Παράδειγμα #2:

Αμοιβή Καλλιτέχνη --> 5000Ε

Κόστος Υλικών --> 0Ε

Άλλα Έξοδα Παραγωγής --> 0Ε


11. Μπορούν να γίνουν δεκτές προτάσεις για έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί στα πλαίσια άλλου προγράμματος / project; (29/10/21)

Αν το σύνολο του έργου έχει παρουσιαστεί ή δημιουργηθεί στα πλαίσια άλλου προγράμματος / project / έκθεσης κ.λπ. δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση του. Σε περίπτωση που το έργο περιλαμβάνει μέρος προηγούμενης δουλειάς σας τότε είναι στη δικαιοδοσία της επιτροπής αξιολόγησης η απόφαση σχετικά με την εγκυρότητας της πρότασης σας.


12. Μπορούν να γίνουν δεκτά έργα τα οποία περιλαμβάνουν οπτικοακουστική δημιουργία ή performance / δράση; (29/10/2021)

Το κάλεσμα αφορά έργα γλυπτικής ή πλαστικής. Αν το σύνολο του έργου είναι, για παράδειγμα, μια οπτικοακουστική εγκατάσταση η πρόταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Αν μέρος του έργου αποτυπώνεται με κάποια οπτικοακουστική εγκατάσταση ή κάποια παράλληλη performance ή δράση θα πρέπει να αποτυπωθεί ξεκάθαρα στην πρόταση πώς θα εξασφαλιστεί η σωστή παρουσίαση του στον Πολυχώρο Λιπασμάτων σε βάθος χρόνου.


13. Portfolio: Γίνεται να ανεβάσω πολλαπλές εικόνες σε ένα pdf εφόσον δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο μέγεθος ή είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο μία εικόνα; (01.11.2021)

Στα σημεία 5α και 6α της αίτησης ζητείται να ανεβάσετε 1 εικόνα σε μορφή αρχείου jpd ή pdf.

Η επιλογή pdf το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλές εικόνες δεν θα γίνει δεκτό.

Ο περιορισμός αυτός υπάρχει γιατί σε περίπτωση επιλογής του έργου σας, στη δεύτερη φάση αξιολόγησης, οι παραπάνω εικόνες και τα κείμενα που τις συνοδεύουν (5β και 6β) θα δημοσιοποιηθούν στο κοινό.

14. Εφόσον γνωρίζω το ξεχωριστό κόστος υλικών που θα χρειαστούν για το έργο μου, βοηθά καλύτερα η αναλυτική απαρίθμηση τους στον προϋπολογισμό ή μπορώ να τα συμπεριλάβω κάτω από μια κατηγορία π.χ. "κόστος υλικών"; (01.11.2021)

Δεν υπάρχει περιορισμός από πλευράς καλέσματος πέραν του να υπάρχουν διακριτές κατηγορίες (αμοιβή / κόστος υλικών / έξοδα παραγωγής). Μπορείτε να είστε όσο αναλυτικοί θέλετε.




bottom of page