top of page
Search

Σεμινάριο 3: Συμμετοχικός σχεδιασμός και βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη

Συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του Δήμου. Κοινωνική συμμετοχή, συν-σχεδιασμός και εθελοντισμός το Γιατί και το Πώς. Ανάπτυξη κοινού και συν-σχεδιασμός δια-τομεακής πολιτιστικής στρατηγικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα, ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας, και ο οργανισμός COMM'ON ξεκινούν μια σειρά online εκπαιδευτικών σεμιναρίων - εργαστηρίων για θέματα βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε δημόσιους/δημοτικούς υπαλλήλους και δημόσιους φορείς στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής παραγωγής.

Σεμινάριο 3: Συμμετοχικός σχεδιασμός και βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη

Ημερομηνία υλοποίησης: Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ώρες: 10.00 - 13.00

*απαιτείται προ-εγγραφή ΕΔΩ


Σκοπός του σεμιναρίου:

Κοινωνική συμμετοχή, συν-σχεδιασμός και εθελοντισμός το Γιατί και το Πώς, ένα τρίωρο εργαστήριο για την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του Δήμου. Ποιες οι διαδικασίες εμπλοκής της κοινότητας; Ποια τα κίνητρα και τα αντικίνητρα; Πως χτίζεται ο εθελοντισμός σε πόλεις με μικρή εμπειρία και από που μπορούν να αντληθούν παραδείγματα;

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βάλει τους συμμετέχοντες - δημόσιους λειτουργούς στη διαδικασία να αφουγκραστούν τις τοπικές κοινωνίες και να σχεδιάσουν, συν-σχεδιαστικά, με τους δημότες και για τους δημότες.

Το εργαστήριο θα προσφέρει μια εισαγωγή στον συμμετοχικό σχεδιασμό σε επίπεδο Δήμου/πόλης. Θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, πάντα στα πλαίσια της δημόσιας διοίκησης, να μάθουν το πως μπορούν να οργανώσουν μια συν-σχεδιαστική διαδικασία ή ένα σχήμα εθελοντισμού και το πώς θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν μια συμμετοχική διαδικασία ή ένα εθελοντικό κάλεσμα.


Ποιός μπορεί να συμμετέχει:

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια - εργαστήρια απευθύνονται δημοτικούς / δημόσιους υπαλλήλους και δημόσιους φορείς στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής παραγωγής από όλη την Ελλάδα. Δεκτές γίνονται αιτήσεις και από εξωτερικούς συνεργάτες αυτών.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά. Κατόπιν σχετικού αιτήματος στην δήλωση συμμετοχής υπάρχει η δυνατότητα για παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).

Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ

* Μέγιστος αριθμών συμμετεχόντων: 25 άτομα

(οι αιτήσεις κλείνουν όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός)


Διοργάνωση σεμιναρίου/εργαστηρίου:

Το εργαστήριο διοργανώνεται από τον οργανισμό COMM'ON και Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Το εργαστήριο σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον Αχιλλέα Πληθάρα.


Ομιλητής / Εκπαιδευτής:

Ο Αχιλλέας Πληθάρας είναι περιβαλλοντολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Από το 2004 εργάζεται στο WWF Ελλάς. Μέσα από την ενασχόλησή του με θέματα όπως η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση απορριμμάτων, η σπατάλη τροφίμων, οι αστικοί χώροι πρασίνου, ο Αχιλλέας έχει καταφέρει να αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση και πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων και συμμετοχικών διαδικασιών.



Χρήσιμες Πληροφορίες


- Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν μετά από αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις κλείνουν όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων που έχει οριστεί για το κάθε σεμινάριο.


- Αν θέλετε να παρακολουθήσετε περισσότερα από ένα σεμινάρια πρέπει να κάνετε την αντίστοιχη αίτηση στη σελίδα του κάθε εργαστηρίου. Σχετικά με τα εργαστήρια που προσφέρονται για την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ


- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


- Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ






bottom of page