top of page
Search

Σεμινάριο 1: Προσβασιμότητα στον πολιτισμό

Προσβασιμότητα σε πολιτιστικές παραγωγές και σε πολιτιστικούς χώρους. Πώς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προσβάσιμες / συμπεριληπτικές δράσεις και προγράμματα;


Στο πλαίσιο του προγράμματος Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα, ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας, και ο οργανισμός COMM'ON ξεκινούν μια σειρά online εκπαιδευτικών σεμιναρίων - εργαστηρίων για θέματα βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε δημόσιους/δημοτικούς υπαλλήλους και δημόσιους φορείς στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής παραγωγής.

Σεμινάριο 1: Προσβασιμότητα στον Πολιτισμό

Ημερομηνίες υλοποίησης: (2 ημέρες- πρέπει να παρακολουθήσετε και τις 2 ημέρες)

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 (ώρες 11:00-13:30) και

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 (ώρες 11:00 - 13:30)

*απαιτείται προ-εγγραφή ΕΔΩ


Σκοπός του σεμιναρίου:

Τι θα πει προσβασιμότητα και τι συμπερίληψη; Είναι δικαίωμα, υποχρέωση ή ευκαιρία;

Τι είναι ο καθολικός σχεδιασμός; Πως σχεδιάζω συμπεριληπτικά και προσβάσιμα προγράμματα; Το εργαστήριο στοχεύει σε μια πρώτη γνωριμία, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με εφαρμογές προσβασιμότητας, καλές πρακτικές και εργαλεία για τον σχεδιασμό προσβάσιμων και συμπεριληπτικών προγραμμάτων στον πολιτισμό και όχι μόνο.


Ποιός μπορεί να συμμετέχει:

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια - εργαστήρια απευθύνονται δημοτικούς / δημόσιους υπαλλήλους και δημόσιους φορείς στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής παραγωγής από όλη την Ελλάδα. Δεκτές γίνονται αιτήσεις και από εξωτερικούς συνεργάτες αυτών.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά. Κατόπιν σχετικού αιτήματος στην δήλωση συμμετοχής υπάρχει η δυνατότητα για παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ).


Αίτηση Συμμετοχής ΕΔΩ

* Μέγιστος αριθμών συμμετεχόντων: 15 άτομα

(οι αιτήσεις κλείνουν όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός)


Διοργάνωση σεμιναρίου/εργαστηρίου:

Το εργαστήριο διοργανώνεται από τον οργανισμό COMM'ON και Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Το εργαστήριο σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον οργανισμό linimal.


Ομιλητής/Εκπαιδευτής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

O Χρίστος Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στην Κύπρο το 1989. Είναι θεατρολόγος και ηθοποιός, απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης “Πράξη 7”. Είναι συνιδρυτής της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ (2013), η οποία πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα σε καταστήματα κράτησης και το ετήσιο Our Festival – Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών, του οποίου είναι διευθυντής παραγωγής από το 2015. Το 2016, ίδρυσε τον πολιτιστικό οργανισμό liminal με στόχο να εφαρμόσει τις έννοιες της συμπερίληψης και προσβασιμότητας στον πολιτισμό.

Είναι υπότροφος των προγραμμάτων: Start – Create Cultural Change (Γερμανία – Ελλάδα, 2016-2017 – Φάση 1 και 2) από τα ιδρύματα Robert Bosch Stiftung, Goethe-Institut Thessaloniki, German Association of Sociocultural Centers και Arts for Good fellowship – ART and Disability (Σιγκαπούρη – Μαλαισία, 2017 – 2018) από το Singapore International Foundation.

Τακτικά, λαμβάνει μέρος και παρακολουθεί εκπαιδεύσεις, συνέδρια και συναντήσεις σε σχέση με την πολιτιστική διαχείριση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπως ενδεικτικά τα: Sustainable Cultural Management summer course (2016), 1st International BoschAlumniForum – Commoning as a local response to the global crisis (2017), DO BUSINESS, DO IT YOURSELF! (2017-2018), Impactful Festivals in Practice (2019). Είναι επίσης, μέλος της κοινότητας Impact Hub Athens, ενός τοπικού και διεθνώς συνδεδεμένου δικτύου με σκοπό τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.



Χρήσιμες Πληροφορίες


- Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν μετά από αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις κλείνουν όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων που έχει οριστεί για το κάθε σεμινάριο.


- Αν θέλετε να παρακολουθήσετε περισσότερα από ένα σεμινάρια πρέπει να κάνετε την αντίστοιχη αίτηση στη σελίδα του κάθε εργαστηρίου. Σχετικά με τα εργαστήρια που προσφέρονται για την περίοδο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ


- Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


- Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ΕΔΩ






bottom of page