top of page

/ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

/ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στείλτε μας το μήνυμα σας 

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας.

/ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Είσοδος 1: Πάρκο της Εργατιάς

Είσοδος 2: Κράκαρη

18648 Δραπετσώνα

Screenshot 2021-10-04 at 5_edited_edited.jpg

/ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

/ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το πρόγραμμα “Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα” σχεδιάστηκε για τον Πολυχώρο Λιπασμάτων το 2021.

Υλοποιήθηκε από τον οργανισμό COMM’ON (ΑΜΚΕ) και τον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, με την υποστήριξη του ΚΔΒΜ ΙΙ Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε και είχε την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

/ ΣΗΜΕΡΑ

Το πρόγραμμα συνεχίζει μέχρι σήμερα με μικρότερες δράσεις οι οποίες σχεδιάστηκαν και σχεδιάζονται στην βάση των αναγκών των επισκεπτών του Πολυχώρου όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την διαβούλευση που έγινε το 2021. 

/ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

common.jpeg

Το COMM’ON είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Αθήνα. Λειτουργεί σαν υποστηρικτικός οργανισμός (backbone organization) για την Κοινωνία των Πολιτών και αναπτύσσει έναν πολυεπίπεδο ‘χώρο’ μέσα στον οποίο άνθρωποι που ηγούνται νέων, κοινωνικά προσανατολισμένων δραστηριοτήτων, συναντιούνται, ανταλλάσσουν γνώσεις, ιδέες και δυνατότητες και τελικά συν-δημιουργούν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για την ζωή στην κοινότητά τους, στην πόλη ή στην περιφέρεια. 

Βασικοί άξονες δράσης είναι ο συντονισμός και υποστήριξη συνεργατικών δράσεων μεταξύ ετερόκλητων φορέων, η δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής καινοτομίας για τη συλλογική υποστήριξη των αναγκών ετερόκλητων φορέων και η τεκμηρίωση και καταγραφή του αναπτυσσόμενου κοινωνικού οικοσυστήματος. 

COMM'ON
  • Facebook
  • Instagram
LIPASMATA_logo.png
Πολυχώρος Λιπασμάτων

Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων δημιουργήθηκε, στην περιοχή του ιστορικού χώρου του παλιού εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας, από τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας με σκοπό να εξυπηρετήσει τις συλλογικές ανάγκες των πολιτών του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας αλλά και τις ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

 

Τα “Λιπάσματα” κατόρθωσαν να αποτελούν “μια ιδιότυπη ετεροτοπία που αναστατώνει ευχάριστα τη θλιβερά ταξινομημένη απραξία της προηγούμενης περιόδου και ανασυγκροτεί το δεσμό των κατοίκων με τον τόπο τους”, όπως έχει γραφτεί στο site Νόστιμον Ήμαρ

 

Τα τελευταία χρόνια ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας έχει καταφέρει να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τοπικές ομάδες, συντονίζοντας και υποστηρίζοντας την παραγωγή δράσεων μικρής κλίμακας που ξεκινούν “από τα κάτω”. Μέσα από αυτή του τη δράση, ο Πολυχώρος, αναγνωρίζεται πλέον ως ένας φορέας ανοικτός στον διάλογο και στις συνεργασίες με ομάδες και ενεργούς πολίτες στο χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της τοπικής και βιομηχανικής ιστορίας.

 

Από το 2017 ξεκίνησε το ετήσιο θερινό μουσικό “Λιπάσματα: Φεστιβάλ στη Θάλασσα” το οποίο είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Αττικής, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ο χώρος της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων αποτελεί ένα σημείο συνάντησης, συλλογικής ψυχαγωγίας, αθλητισμού και αποφόρτισης δίνοντας μια διέξοδο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στον Πολυχώρο Λιπασμάτων λειτουργούν 2 ανοικτά θέατρα, 2 καντίνες, μια παιδική χαρά, 3 γήπεδα (5x5, μπάσκετ, τένις). Οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται συνεχώς ανάλογα την εποχή και τις ανάγκες.

 

Διαχειριστής του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετώνας είναι το ΚΔΒΜ ΙΙ του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Το ΚΔΒΜ μέσα από τις άριστες σχέσεις συνεργασίας με τμήματα και υπηρεσίες του Δήμου καταφέρνει να σχεδιάσει και να αναπτύξει συνεχώς νέες καινοτόμες ιδέες, δομές και δράσεις μέσα στο περιβάλλον της δημόσιας διοίκησης. Επιπλέον, λόγο της πολυετούς εμπειρίας του σε παραγωγής και διαχείριση μεγάλων εκδηλώσεων, καλλιτεχνικών προγραμμάτων, των θερινών κινηματογράφων του Δήμου αλλά και του “Φεστιβάλ στη Θάλασσα” έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους, φορείς και ομάδες της πόλης, οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετέχουν στα προγράμματα και στις δράσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

  • Facebook
  • Instagram
ge_stripe_1.jpg
bottom of page